Mencari-Cari Rujukan Untuk EXAM ONLINE Pegawai Penguatkuasa KP41 Untuk Sesi 28 Julai 2020 ini?

Tahniah! Anda berada di tempat yang betul. Ini rujukan untuk bantu persediaan exam anda!

Rujukan ini BUKAN BUKU tetapi adalah eBOOK versi download (pdf file). Anda akan dapat akses ke laman download selepas bayaran disahkan


Rujukan Pegawai Penguatkuasa KP41

Cepat! Tak banyak masa lagi;

Bagaimana Rujukan Ini Bantu anda?

 • Jimat masa anda!

  Menjimatkan masa anda! Kami bantu anda dengan penyediaan Nota-Nota ringkas untuk persediaan pantas anda terutamanya nota berkaitan Matematik! Anda bakal jimat 72 JAM!

 • Tahu bagaimana soalan ditanya!

  Bagaimana soalan ditanya! Kami bantu anda untuk buang gugup + ‘blur’ peperiksaan online nanti. Contoh-contoh soalan dibina untuk memberikan gambaran jelas kepada anda bagaimana soalan ditanya.

 • Huraian format terkini

  Jelas format 2020! Jika anda menggunakan rujukan 2013 – 2017, anda akan mengalami kerugian besar. Format telah diubah! Kami bantu anda faham format terkini!

   

Apa yang ada dalam Rujukan ini?

 • Nota ringkas

  Nota ringkas terutama seksyen penyelesaian masalah. Ramai calon dah lupa Matematik SPM kan?

 • Contoh Soalan

  Contoh soalan untuk semua seksyen bagi memudahkan anda faham skop penilaian

 • Jawapan & Huraian

  Setiap soalan disertakan dengan jawapan dan huraian jawapan. Jadi anda lebih faham bagaimana jawapan diberikan

Pakej rujukan ini khusus untuk peperiksaan PEGAWAI PENGUATKUASA KP41 untuk sesi peperiksaan 28 Julai 2020

Ianya bukan soalan bocor atau soalan ramalan. Ianya lebih daripada itu. Soalan bocor ke ramalan tu bukan tahap orang yang nak bekerja di sektor awam. Lebih-lebih lagi untuk jawatan PEGAWAI PENGUATKUASA KP41 ini. Tinggalkan mereka yang masih ada mentaliti ini. Kita nak masuk zaman pekerjaan. Kalau minda tu masih ada di kepala anda, ertinya anda masih belum cukup layak untuk masuk ke zaman kerjaya kerajaan tahun ini.

Apa yang anda perlukan adalah nota dan contoh yang betul untuk melakukan persediaan. Kita nak bersaing dengan ribuan calon yang lain. Biar mereka semua tu cari soalan ramalan/bocor (ada ke?) Tapi anda fokus kepada persediaan untuk jawat jawatan PEGAWAI PENGUATKUASA KP41 ini.

Kita susun nota dan rujukan yang akan bantu anda tahun ini. Rujukan ini telah berjaya bantu calon-calon sejak tahun 2009 hingga sesi exam PALING LATEST SPA pada sesi 13 Julai 2020 lalu.

-BIG PROMISES-

 • Nota-nota ringkas Matematik dan Bahasa Inggeris
 • 60 Contoh Soalan Fresh (30 Seksyen A, 30 Seksyen B)
 • Jawapan Contoh Soalan disediakan siap jalan kira
 • Formula-Formula & Konsep Matematik (PENTING!)
 • Huraian Format Soalan: Setiap pecahan seksyen diterangkan lebih terperinci dibantu dengan contoh soalan
 • Maklumat Perjawatan (Penting jika layak temuduga!)
 • Tips dan Cara Jawab Soalan

Rujukan ini BUKAN BUKU tetapi adalah eBOOK (pdf file). Anda akan dapat akses ke laman download selepas bayaran disahkan. Tak perlu tunggu abam pos laju datang rumah!

Bayaran boleh dilakukan melalui Online Banking via Billplz (Maybank2u, CIMB Clicks, Bank Islam, BSN, RHB dan lain-lain), Kad Kredit/debit via Senangpay dan Cash Deposit (Cimb dan Alliance Bank sahaja).

 

billplz
Sekiranya belum dapat akses selepas 24 jam (paling lewat) anda boleh terus whatsapp saya di 011-56397821 untuk bantuan dan semakan segera.

Ini Rujukan EXAM JULAI 2020 anda!


Rujukan Pegawai Penguat Kuasa KP41

SOALAN LAZIM

Adakah ini soalan BOCOR/RAMALAN dari SPA?

TIDAK! Soalan SPA adalah sulit dan ianya tertakluk kepada Akta Rahsia Rasmi. Soalan yang diberikan adalah umum untuk memberikan gambaran jelas bagaimana soalan ditanya dalam sesi peperiksaan ini.

Soalan yang diberikan ini pasti naik ke masa exam nanti?

Sekali lagi, ianya BUKAN SOALAN RAMALAN. Soalan yang diberikan hanya sebagai contoh untuk memudahkan persediaan anda. Anda akan faham bagaimana soalan ditanya dan dinilai.

Pasti lulus ke kalau saya beli rujukan ini?

Kita tak janjikan anda lulus. Apa yang kami sediakan adalah rujukan termasuk nota, contoh soalan dan penerangan jawatan untuk memudahkan persediaan anda. Jika anda rujuk ‘snapshot gambar’ di bawah, RAMAI yang telah lulus dengan rujukan ini. Mungkin giliran anda tahun ini?

Berapa lama buku ini akan sampai ke rumah saya? Guna POSLAJU ke?

Ianya BUKAN buku tetapi eBook jadi tidak melibatkan POS. Anda akan diberikan akses ke laman download untuk muatturun semua komponen selepas bayaran disahkan. Proses semakan dan pengesahan mengikut giliran (maksimum 24 jam selepas bukti bayaran diterima). Ianya dalam format PDF dan memerlukan perisian Acrobat Reader untuk bacaan. Jika tiada software ini (biasanya dah ada dalam komputer anda), boleh muatturun PERCUMA di sini (KLIK SINI UNTUK DOWNLOAD)

Nota ini baru ke lama?

Nota peperiksaan disemak dan dikemaskinikan setiap kali peperiksaan diumumkan. Kita nak ada dapatkan maklumat yang tepat terutama berkaitan isu-isu berkaitan terkini. Contohnya senarai menteri kabinet yang dah ada bezanya untuk tahun 2020 berbanding 2017.

Jika ianya tidak membantu saya?

Jangan risau. Jika anda hadir peperiksaan dan dapati ebook ini langsung tidak membantu, anda boleh buat permohonan pengembalian wang dalam tempoh 24 jam selepas peperiksaan. Pastikan anda dah baca dan buat semua latihan dalam rujukan ini. Kami yakin ianya bakal membantu anda 🙂

NAK PREVIEW COPY PERCUMA? WHATSAPP SAYA SEKARANG JUGA!

Apa kata calon exam lepas?

(Kini giliran calon Penguatkuasa KP41 pula!)


testi14

testi25

testi23

testi 6

testi 4

testi 2

testi8

testi9

testi15

testi17

testi24

testi 5

testi 3

testi 1

testi7

testi10

testi11

testi12

testi16

testi18

testi21

testi13

testi19

testi20

testi22
Copyright 2020 – www.BantuanKerjaya.com – All Rights Reserved
Home     | Hubungi kami     | Terms Of Use     | Privacy Policy | Disclaimers